Feestelijke opening van nieuwe stallen jeugdmanege Hestar

Op zaterdag 20 januari werden de gloednieuwe stallen van manege Hestar feestelijk geopend. Deze stallen waren al een lange tijd toe aan vervanging. Dankzij de bevestiging eind 2022 dat de manege nog minstens 10 jaar op de Van Ruysdaellaan in Leidschendam kon blijven, durfde de manege deze investering aan te gaan.

Wethouder maakt eerste ritje
De wethouder van gemeentelijk vastgoed, Philip van Veller, mocht samen met een aantal jeugdrijders het eerste ritje maken langs de vernieuwde stallen. De ponystallen van manege Hestar waren al in de  jaren ’80 gebouwd en hadden dringend een opknapbeurt nodig. De vernieuwde stallen zijn nu gemaakt van kunststof en hebben meer ruimte, licht en lucht.
Er zijn extra openingen, zodat de pony’s met elkaar kunnen communiceren. Ook zijn er nieuwe luiken om het hooi te voeren, en dankzij de brede deuren kan het schoonmaken nu zelfs met een machine worden gedaan. Voor de veiligheid en het gemak van de ruiters zijn er nu overdekte plekken om de pony’s te poetsen. Buiten zijn de paden ook helemaal vernieuwd.

Toekomst van manege Hestar
De jeugdmanege Hestar zat eerder in onzekerheid over de toekomst, vanwege plannen voor woningbouw in de omgeving. Gelukkig zijn deze plannen voorlopig uitgesteld. Wethouder Philip van Veller, verantwoordelijk voor gemeentelijk vastgoed, licht toe: “De komende jaren gaan we eerst voor de gemeente een Omgevingsvisie maken. Daarin bedenken we hoe verschillende delen van onze gemeente eruit moeten zien, waaronder deze bijzondere plek. Iedereen mag daarover meedenken. Tot die tijd nemen we over dit gebied geen besluiten en ook daarna kan het even duren voor iets verandert. Daarom konden we de manege een huurovereenkomst van 10 jaar aanbieden, zodat zij zekerheid hebben over de langere termijn. Ik vind het heel mooi om te zien waar dit toe geleid heeft, namelijk deze prachtige vernieuwde stallen.”