Fietsendieven aangehouden, politie zoekt laatste gedupeerde

De politie heeft op woensdag 12 april twee personen aangehouden, nadat zij waren betrapt op het stelen van fietsen in Leidschendam. Van één fiets is de politie nog op zoek naar de eigenaar.

Inladen fietsen
De wijkagent van Leidschendam-zuid laat weten dat zij een melding ontving van een bewoner. Die zag dat er een aantal fietsen werden ingeladen in een bestelbusje met Poolse kentekenplaten.

Onderweg naar de melding zagen agenten het bewuste busje rijden en hielden deze staande nabij de op- en afrit van de A4 bij Leidschendam. In de bus werden meerdere fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Hierop werden de fietsen en bus in beslag genomen, en zijn de twee inzittenden aangehouden.

Elektrische fietsen
Het gaat in totaal om vijf elektrische fietsen. Van vier fietsen heeft de politie al een aangifte ontvangen. De politie zoekt nog de eigenaar van de laatste fiets. Het gaat om een donkergrijze elektrische Batavus-damesfiets. De eigenaar kan een afspraak maken voor het doen van aangifte bij het politiebureau, via 0900-8844 of via politie.nl.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten