Film jonge scholieren schittert in uitverkocht Ludens

Leerlingen van groep 5 t/m 7 van de Brede School Bovenveen in Voorburg hebben een film gemaakt. Deze gaat in premiere tijdens het Winter Wonderland Festival in een uitverkocht theater Ludens op 21 november 2018.

Naschoolse cursus levert film op
De leerlingen volgden de naschoolse cursus ‘filmacteren’ waarin ze leerden wat er allemaal komt kijken bij hemt maken van een film. Ook maakten ze kennis met hoe je moet acteren en hoe je de kijker moet vasthouden in je scenes.

Kinderrechten
Freek Commandeur is een ervaren filmcoach/acteur die de jongeren de fijne kneepjes leerde tijdens de cursus. ‘Het is een superleuke groep Brede School kids! We hebben met elkaar een verhaal bedacht en dat verfilmd. En de kinderen spelen erin. Gaaf dat ze hun film in Ludens op groot doek kunnen zien. Donderdag kijk ik de film samen met de kinderen op school als feestelijke afsluiting van de filmlessen.’, aldus Freek.

Theater Ludens
Kinderen van de Brede Scholen in Voorburg laten tijdens het Winter Wonderland Festival op een echt podium zien wat ze geleerd hebben. Buurtcoach Marko Leeman stelt het Brede Schoolprogramma in Bovenveen iedere twee maanden vast: ‘Om kinderen het filmproject nooit meer te laten vergeten, is er gezocht naar een bijzondere manier van presenteren. Zodoende laten we hun film zien in een uitverkocht theater Ludens. Uiteraard zijn de filmmakers en acteurs daar ook bij. En hun ouders natuurlijk!’, aldus Leeman.