Flinke brand Fluitpolderplein in blokhut naast Jeu de Boulevereniging

Maandagochtend vroeg heeft er een flinke brand gewoed aan het Fluitpolderplein in Leidschendam.

Schade bij Jeu de Boulevereniging
De brand ontstond naast de Jeu de Boulevereniging Grand Cru ’82 vermoedelijk door een naastgelegen blokhut die vlammen heeft gevat. De brand heeft ook schade aangericht aan het pand van de Jeu de Boulesvereniging. De brand ging gepaard met metershoge vlammen en met veel rook. De afgelopen dagen was het in de omgeving van het Fluitpolderplein ook al onrustig met diverse buitenbrandjes en voertuigbranden.

Mogelijke vergeldingsactie
Eerder op de avond was er een flinke politieactiviteit rondom het Fluitpolderplein. Op internet wordt gesproken van een vermoedelijke wraakactie, omdat de politie eerder diverse proces verbalen had uitgedeeld in verband met het samenscholingsverbod.

Boetes uitgedeeld
De groep samenscholend spatte na de komst van de politie uiteen, en ging er vandoor. Het lukte om een aantal te achterhalen en staande te houden. Zij kregen een boete van 390 euro. Degenen die zich niet konden of wilden legitimeren, werden aangehouden en naar het bureau vervoerd. Na het vaststellen van hun identiteit kregen zij alsnog ook de ‘corona-boete’.