Fractievoorzitters nemen afscheid van de politiek in Leidschendam-Voorburg

De gemeenteraad gaat er na de verkiezingen in 2022 voor een deel anders uit zien. Jacco van Maldegem, die nu fractievoorzitter is van D66 zal niet terugkeren in de raad omdat hij gaat verhuizen. Ook GroenLinks fractievoorzitter Jeroen van Rossum heeft deze week bekend gemaakt dat hij de politiek in Leidschendam-Voorburg gaat verlaten.

Geen half werk
De reden dat Jeroen van Rossum stopt met de politiek heeft te maken met zijn drukke baan. Jeroen blijft tot aan de verkiezingen actief als raadslid. “Het is me lang gelukt om mijn politieke rol als kartrekker voor GroenLinks met een intensieve baan te combineren, maar mijn nieuwe baan vraagt te veel tijd en is ook te leuk om daarnaast een politieke werkweek van soms 30 uur goed te kunnen invullen. Ik wil het niet allebei op halve kracht doen.” Marie-Christine van der Gronde volgt hem op als fractievoorzitter.

Dicht bij de mensen
Marie-Christine van der Gronde van GroenLinks staat bekend als een gedreven politicus die de politiek in makkelijke taal probeert te verwoorden, waardoor het ook voor inwoners makkelijker te volgen is.