GBLV/Gemeentebelangen zet in op constructieve samenwerking na verkiezingen

De fractie van Gemeentebelangen/GBLV heeft een nieuwe lijsttrekker in de persoon van Bianca Bremer. Dit is maandagavond bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de partij. In 2018 was Frank Rozenberg lijsttrekker van de partij en in 2014 was Hans-Peter Klazenga de aanvoerder van de lijst.

Enquete onder de leden
GBLV is op dit moment de grootste politieke partij in de gemeenteraad met 10 van de 35 zetels. Uit een enquête onder de leden kwam eerder dit jaar naar voren dat een meerderheid van de leden een koers wil waarbij GBLV moet streven naar een constructieve samenwerking en een coalitie met andere partijen zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen.

Openingen voor formatie
Of dit direct openingen biedt voor nieuwe formaties die in het verleden onbespreekbaar waren in de vorming van een coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zal moeten blijken. Als GBLV de grootste partij blijft na de verkiezingen, dan mogen zij de eerste aanzet doen tot vorming van een coalitie.

Kennis en ervaring inzetten
Bianca Bremer: “Ik voel mij zeer vereerd en blij en heb heel veel zin om als lijsttrekker aan de slag te gaan. Mijn kennis en ervaring als gemeenteraadslid en wethouder in zowel Voorschoten als Leidschendam-Voorburg zet ik graag in als lijsttrekker van GBLV. Maar ik wil dit vooral samen met onze leden en kandidaat raadsleden gaan doen”.