Geef je kerstboom een nieuw leven bij het Grondstoffenbos

Neem je voor de knusse decemberdagen een kerstboom in huis? Zorg er dan voor dat je kerstboom daarna op de juiste plek terechtkomt. Zeker met Oud en Nieuw in zicht, waarbij veel kerstbomen zullen eindigen in het vreugdevuur.

Een tweede leven met het Grondstoffenbos
Bomen die 6 tot 8 jaar hebben gegroeid, worden 3 weken gebruikt en daarna helaas afgedankt. Wat er met deze bomen gebeurt, is voor veel mensen niet meer relevant. En daar moet verandering in komen, volgens de initiatiefnemers van het Grondstoffenbos.

Zij willen bewustzijn creëren over wat kerstboomliefhebbers in huis halen en laten zien welke waarde hun kerstboom nog heeft na kerst. De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt, net als vorig jaar, samen met het Grondstoffenbos om zoveel mogelijk kerstbomen weer een tweede leven te geven. De kerstbomen worden dit jaar verwerkt tot veenvrije potgrond; deze potgrond komt beschikbaar tijdens de start van de lente.

Inleveren van je kerstboom
Je kunt je kerstboom inleveren vanaf woensdag 27 december tot en met vrijdag 5 januari tussen 9:00 en 15:00 uur. Dit kan op de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam en de Einddorpsstraat 18 in Voorburg. Het Grondstoffenbos zorgt er dan voor dat deze wordt verwerkt tot bruikbare grondstof. Per ingeleverde kerstboom ontvang je ook een vergoeding van €0,50.