Geen afval naast container door fleurige vuilnisparkjes

Het voelt als een park met een vuilnisbak, of een vuilnisbak midden in een parkje. Aan het Oosteinde en de Marcellus Emantslaan in Voorburg heeft de gemeente de milieuparkjes opgefleurd met kunstgras en -bloemen. Het gaat om een proef van enkele maanden. Het doel is dat er minder afval naast de containers wordt gezet, want laten we eerlijk zijn. Het voelt toch een beetje als thuiskomen. En daar zet je ook geen afval naast de vuilnisbak.

Wat als het afval niet in de container past?
Zet afval dat niet in de container past niet naast de container, dat ziet er rommelig uit. Ook weet Avalex niet dat het er staat als het niet wordt doorgegeven, waardoor zij het niet op kunnen halen. Maak daarom altijd een grofvuilafspraak op www.avalex.nl/grofvuil. Het wordt dan gratis opgehaald.

Inleverpunt voor klein grofvuil
Grofvuil wegbrengen kan natuurlijk ook. Je bent welkom op alle milieustraten van Avalex. Op de Nieuwe Havenstraat 3b in Voorburg is vanaf zaterdag 16 maart, eens per twee weken, een inleverpunt voor klein grofvuil. Kleine meubels, elektrische apparaten en metaal kunt u hier inleveren.

Bijplaatsingen worden weggehaald door Clean Team
Staat er toch afval naast de container? Dan rijdt een speciaal team door de straten van Leidschendam-Voorburg om dit afval op te ruimen. Zij brengen het naar de milieustraten van Avalex, waar het afval dat is ingezameld wordt gesorteerd. Zo kan de gemeente afval weer recyclen. Zie je bijgeplaatst afval bij de ondergrondse- of bovengrondse containers? Bel, mail of Twitter naar de klantenservice van Avalex, zodat zij het kunnen ophalen.