Geen toekomst voor Buurtpreventieteam Leidschendam-Noord

Over een maand stopt het Buurtpreventieteam Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel in Leidschendam. Reden is het ontbreken van gepassioneerde vrijwilligers die zich willen aansluiten bij het preventieteam.

Minimaal 5 vrijwilligers
Er zijn voor een BPT in totaal vijf leden nodig. Momenteel bestaat het team uit zes vrijwilligers. Recent werd een oproep aan inwoners gedaan middels een wervingscampagne. Deze oproep van de gemeente leverde niet het gewenste aantal vrijwilligers op om door te kunnen gaan na 1 oktober 2021.

In de koelkast
De afgelopen 10 jaar heeft het Buurtpreventieteam Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel zich in wisselende samenstelling op geheel vrijwillige basis en met veel passie ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid de woonwijken. Dat het BPT nu stopt betekent niet dat ze nooit meer door zullen gaan. Zodra er voldoende buurtbewoners bereid zijn om zich enkele avonden per maand vrijwillig in te zetten voor het Buurtpreventieteam gaan ze weer van start.

Dank aan iedereen
Het Buurtpreventieteam dankt alle buurtpreventen, betrokken bewoners en ketenpartners voor de samenwerking de afgelopen jaren. Geïnteresseerden die nu of in de toekomst willen aanhaken bij het BPT kunnen dit doen via de website van de gemeente.