Geen treinen door landelijke storing NS

Al sinds het middaguur kampt de NS met grote problemen door een technisch mankement. Hierdoor rijden de gehele dag in heel Nederland geen treinen.

Technisch mankement
Volgens de NS wordt de verstoring veroorzaakt door een technisch mankement. Wat de storing heeft veroorzaakt is niet bekend. Vanwege de storing toont de reisplanner ook veel onjuiste reisadviezen en was lange tijd geen reisinformatie te zien op stations. Dit is inmiddels wel weer het geval.

NS: Rest van de dag geen treinen meer
De NS adviseert mensen om hun reis uit te stellen. Ook wanneer de storing is verholpen, zal de NS enige tijd nodig hebben om het treinverkeer weer op te starten. Er kan nog niet worden gezegd wanneer de storing is verholpen. In eerste instantie werd aangegeven dat tot tenminste vijf uur ’s middags geen treinen rijden. Dit werd eerder bijgesteld naar acht uur, maar inmiddels is duidelijk dat het treinverkeer de rest van de dag niet meer op gang zal komen.

Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen volgens de normale dienstregeling. Er worden geen bussen ingezet door de NS. Dit heeft de maken doordat dit logistiek niet haalbaar is met een storing van deze grootte.