Geen woningbrand maar dove bewoner: brandweer met spoed naar piepende rookmelder

In de avond van maandag 12 december moesten hulpdiensten in Leidschendam uitrukken voor een melding van een woningbrand aan de Prinses Annalaan. Niet de bewoner van het huis in kwestie, maar de buurtbewoners hadden gebeld. Dit hadden zij gedaan vanwege een rookmelder die lange tijd af bleef gaan.

112 gebeld
Rond 22:30 uur hoorde de buren de rookmelder afgaan. Omdat hij er niet mee ophield, werd 112 gebeld. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse om te kijken wat er aan de hand was.

Niets te zien
Zowel aan de voor- als achterzijde van de woning probeerde de brandweer naar binnen te kijken om te zoeken naar een mogelijke brandhaard. Van een hoogwerker werd hierbij ook gebruik gemaakt. Er werd alleen niets aangetroffen.

Bewoner had niets door
De brandweer kreeg ook geen contact met de bewoner van het huis. Daarom werd besloten om een raam te forceren en zo de woning in te gaan. Toen ze binnen waren troffen ze de bewoner ongedeerd aan; de persoon was doof, waardoor al het kabaal onopgemerkt bleef. De situatie bleek dus gelukkig vals alarm te zijn. Na het loze alarm konden de hulpdiensten weer vertrekken.