Gemeente en Vidomes sluiten intentieovereenkomst voor sociale huurwoningen in Stompwijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg en woningcorporatie Vidomes hebben een intentieovereenkomst ondertekend om de bouw van tien tot vijftien sociale huurwoningen aan de Stompwijkse Van Santhorststraat te onderzoeken.

Behoefte aan betaalbare woningen
Er zal worden onderzocht of er nieuwbouw mogelijk is op de locatie waar momenteel kinderopvang Peuterparadijs is gelegen. Als de plannen haalbaar blijken, zou in 2024 gestart kunnen worden met de bouw van een kleinschalig appartemengebouw. De woningen hierin zijn dan bedoeld voor alleenstaande starters en jongeren op de eerste verdieping, en senioren op de begane grond. Het is ook de bedoeling het gebouw gelijk aardgasvrij en bijna energieneutraal te maken.

“Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in Stompwijk”, legt wethouder Rouwendal uit. “Door op deze plek aan de Van Santhorststraat 100% sociale woningbouw te ontwikkelen wordt het aanbod van betaalbare woningen hier uitgebreid. Ik vertrouw erop dat we met elkaar een mooi en duurzaam woongebouw kunnen realiseren in het hart van Stompwijk.”

Haalbaarheidsonderzoek
Vidomes-bestuurder Daphne Braal over de intentieovereenkomst: “In deze overeenkomst staan afspraken om met elkaar de haalbaarheid voor sociale woningbouw aan de Van Santhorstraat te onderzoeken. Zo kijken we onder meer naar de maximale mogelijkheden van deze locatie. Dit doen we in nauw overleg met bewoners van Stompwijk. We zijn blij dat we deze kans krijgen.”


Foto: MG Fotografie / Michel Groen