Gemeente geeft €150.000 voor verduurzamen woning

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft €150.000 euro beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van je woning. Vanaf maandag 14 januari 2019 kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie. Met de subsidie wil de gemeente de overgang naar gasloos wonen stimuleren en werkt ze aan een klimaatbestendige stad.

Voorwaarden blijven gelijk
Deze subsidie kent dezelfde voorwaarden als in 2018. Momenteel bereidt de gemeente een nieuwe stimuleringsvorm van het verduurzamen van woningen voor, in de vorm van een duurzaamheidsfonds. Zodra daar meer over bekend is lees je dat via Leidschendam-Voorburg.tv

Duurzame maatregelen
De subsidieregeling maakt het investeren in een duurzame woning extra aantrekkelijk. Dat kan op verschillende manieren. Particuliere woningeigenaren kunnen met subsidie hun vloer, wanden of dak laten isoleren of een groen dak dan wel zonnepanelen laten installeren. Ook kan de subsidie gebruikt worden om een thuisaccu (voor het bewaren van zelf opgewekte stroom), een elektrisch inductiefornuis, infraroodpanelen of vloerverwarming aan te schaffen.

Burenbonus
Particuliere woningeigenaren krijgen 25 procent subsidie op een groen dak, 20 procent op een isolatiemaatregel en 5 procent op zonnepanelen. Iedereen die samen met anderen duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, kan een beroep doen op een éxtra subsidie van 5%; de burenbonus.

Subsidie aanvragen
Woningeigenaren (inclusief Verenigingen voor Eigenaren) kunnen vanaf 14 januari digitaal subsidie aanvragen via lv.nl/energie. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Het budget van 150.000 euro wordt, naar verwachting, op een bepaalde dag bereikt. Er wordt geloot door een onafhankelijk notaris tussen de aanvragers die op deze dag voor subsidie in aanmerking zouden komen. Inwoners kunnen vragen stellen via lv.nl/contact.