Gemeente Leidschendam-Voorburg komt met nieuwe parkeerapp voor Leidschendam centrum

Sinds woensdag 21 december heeft gemeente Leidschendam-Voorburg een nieuwe parkeerapp genaamd ‘Parkeren LV’ geïntroduceerd. Met deze parkeerapp wordt het vinden van een vrije parkeerplek in Leidschendam Centrum een stuk makkelijker. ‘Parkeren LV’ is te downloaden in de Google Playstore en in de Appstore.

Hoe werkt het
In totaal zijn er in Damcentrum ongeveer 500 parkeersensoren aangebracht in de stenen van de bestaande parkeerplaatsen. Deze sensoren registreren of een parkeerplek bezet is door een auto of niet. De sensoren kunnen geen gegevens registreren over het type auto, kenteken of de bestuurder. Op deze manier zorgen we ervoor dat er op geen enkele manier persoonsgegevens worden geregistreerd. De sensoren bevinden zich in het Damcentrum op diverse plekken, zowel bij elektrische laadplaatsen, gehandicapten plaatsen, en de bekende reguliere parkeerplaatsen. De parkeersensoren werken in combinatie met de parkeerapp. Na het installeren van de app kan je vóór vertrek de app openen en vervolgens een vrije plek uitzoeken in de applicatie. Door op de plek te klikken krijgt je een optie om via bekende navigatie applicaties te navigeren naar de vrije plek.

Primeur in Nederland
Het bedrijf Spotten, onderdeel van Dura Vermeer, is dit jaar in opdracht van gemeente Leidschendam-Voorburg met de aanleg van een nieuw parkeerdrukregistratiesysteem gestart. Het is voor het eerst in Nederland dat een geheel centrum van sensoren wordt voorzien. Wethouder Jeffrey Keus: “Wij zijn blij dat we deze primeur hebben. Parkeren in Damcentrum is een uitdaging en we hebben hier samen met de bewoners de afgelopen jaren oplossingen voor gezocht. De app is vooral bedoeld voor mensen die van buitenaf naar het centrum komen. Het zoekverkeer wordt met de app drastisch verminderd, dit komt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Leidschendam centrum ten goede”.