Gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt horecaondernemers met zomerterrassen

Zodra er versoepelingen mogelijk zijn rondom de coronacrisis staat de gemeente Leidschendam-Voorburg ook dit jaar tijdelijke terrasuitbreidingen tot 1 november 2021 toe met een versnelde procedure. De uitbreiding geldt ook voor sportverenigingen. De gemeente wil hiermee de horecaondernemers ondersteunen.

Succes van 2020 voortzetten
Wethouder economie Astrid van Eekelen: “De uitbreiding van de terrassen in 2020 was een succes. Om horecaondernemers dit voorjaar en in de zomer extra te ondersteunen mogen ze hun terrassen weer uitbreiden. Dit kan zodra de coronamaatregelen dit toestaan zodat bezoekers weer gezellig buiten op het terras kunnen zitten, iets waar we al zo lang naar uitkijken.”

Positief effect op winkelgebieden
De horecaondernemers hebben door de coronamaatregelen al bijna een heel jaar te maken met strenge beperkingen en teruglopende omzet. Om ondernemers te steunen wordt de uitbreiding van terrassen mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft het een positief effect op de levendigheid in de winkelgebieden.

Ook in de Kerkstraat
Een horecaondernemer moet een terrasverruiming aanvragen bij de gemeente. Ondernemers die in 2020 een terrasuitbreiding hadden worden door de gemeente benaderd, zodat zij zo goed mogelijk gefaciliteerd worden en de aanvraag hen minder tijd kost. In overleg met een vertegenwoordiging van bewoners en horecaondernemers wordt terrasuitbreiding in de Kerkstraat ook weer mogelijk. Tijdens de openingstijden van de terrassen wordt de Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Meer informatie over de versnelde procedure is te vinden op www.lv.nl/ondernemers-en-coronavirus