Gemeente viert Coming Out Day

De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt zich sterk voor meer acceptatie voor LHBT en vindt dat iedereen met welke sexuele geaardheid dan ook moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat doen ze tijdens Coming Out Day. Daarom tekent wethouder Nadine Stemerdink vrijdag, namens de gemeente, een nieuwe overeenkomst voor Regenbooggemeenten met het ministerie van OCW. 

Nauw samenwerken met iedereen
De gemeente blijft ook nauw samenwerken met inwoners, ondernemers en verenigingen om LHBTQI-acceptatie te vergroten, onder meer met een nieuw programma. Vooruitlopend op de ondertekening werd donderdag bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein de regenboogloper uitgerold en de vlag gehesen. 

Coming Out Day
Het hijsen van de vlag gebeurde in het kader van Coming Out Day, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor acceptatie van homo’s, lesbiennes, transgenders en interseksuelen. In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein werd ook een expositie geopend met foto’s van inwoners uit de regio en hun verhaal over hun coming out. Deze expositie zal de komende weken op verschillende plekken in de gemeente te zien zijn.

Liefde kent geen grenzen
Wethouder Nadine Stemerdink: ‘Op wie je ook valt en hoe je je ook voelt, iedereen moet zich veilig en geaccepteerd voelen. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. Dat vinden we in onze gemeente heel belangrijk. Als we vandaag ook maar één iemand hebben geïnspireerd om uit de kast te durven komen, dan is deze dag wat mij betreft geslaagd!’

Voorlichting op scholen
Zo wordt er voorlichting gegeven op scholen, zijn er workshops bij sportclubs en werd bij ruim 20 sportclubs vandaag een regenboogvlag gehesen om te laten zien dat iedereen welkom is om te sporten, wat je seksuele geaardheid ook is. Daarnaast wordt een programma opgestart om de diversiteit binnen verenigingen in onze gemeente nog meer te vergroten. Niet alleen onder leden, maar ook bij het bestuur en vrijwilligers.