Gemeente voert groene ideeën bewoners Warmoezierstraat uit

Goed nieuws voor de bewoners aan de Warmoezierstraat in Leidschendam. De gemeente heeft geluisterd naar de wensen van bewoners en heeft een nieuwe boom op de hoek van de Warmoezierstraat en Plaspoelstraat geplaatst. Ook staan er nu grote bloembakken op de stoep. En dat is nog niet alles, want er zijn plannen om meer groentuintjes voor de huizen te maken.

Behoefte aan meer groen
Het initiatief voor deze groene transformatie kwam rechtstreeks van de bewoners, die een verlangen hadden naar een meer natuurlijke en groene omgeving. Maar dat was best lastig, want onder de grond zitten veel kabels en leidingen. Toch heeft de gemeente een plek gevonden waar een boom kon worden geplant.

Bewoners zelf verantwoordelijk
Bij het planten van de boom waren enkele buurtbewoners, samen met de wethouders Marcel Belt (Groen) en Astrid van Eekelen (Economie), aanwezig. Dit symboliseert een succesvolle samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners om de leefomgeving te verbeteren. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat de bewoners zelf verantwoordelijk zullen zijn voor het onderhoud van de geveltuintjes en bloembakken.