Gemeente zoekt buurtpreventen in Leidschendam-Noord

De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de buurtpreventieteams. Op dit moment zijn er al 13 vrijwillige teams actief. De gemeente is vanwege de onrust in het bijzonder op zoek naar vrijwilligers die in de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en Heuvelwijk actief willen worden.

Ogen en oren van de wijk
De buurtpreventen zijn actief in de wijk en hebben contact met de buurtbewoners. Zij zijn de oren en ogen van hun buurt en zijn alert op criminaliteit, overlast en ander ongewenst gedrag. Zorgen op het gebied van veiligheid worden doorgegeven aan de gemeente en politie, die hier vervolgens mee aan de slag gaan.

Opleiding vanuit de gemeente
De gemeente biedt trainingen en materialen aan de vrijwilligers, waardoor de teams herkenbaar zijn voor de buurt en hun werk goed kunnen doen. De eerste opleidingen zijn reeds een feit. De buurtpreventieteams bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij door hun buurt lopen. Gemiddeld loopt een teamlid twee keer per maand mee.

Aanmelden of meer weten?
Ben je 18 jaar of ouder en heb je interesse om één van de teams in Leidschendam-Voorburg te versterken? Mail dan naar ikhouvanmijnbuurt@lv.nl