Genoeg te doen tijdens ‘Nederland Leest’ in de bibliotheek

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema. Voor bezoekers is er weer een gratis Nederland Leest boek, geschreven door Yvonne Keuls en af te halen tussen 1 en 30 november. Dit jaar is het thema ‘Oud worden, jong blijven’.

Activiteiten
Het thema Oud worden, jong blijven wordt tijdens activiteiten uitgebreid behandeld in de vestigingen van de Bibliotheek. Enkele activiteiten zijn tegen betaling, andere activiteiten zijn gratis.

Lezing Yvonne Keuls
Op zaterdag 6 november is Yvonne Keuls schrijver van het Nederland Leest boek te gast, waar zij haar toneelbewerking van ‘Mevrouw mijn moeder’ voordraagt in de Bibliotheek in Rijswijk. Een boek waarbij verschillende generaties met elkaar in gesprek raken.

Literaire Bingo
Op zaterdag 19 november van 13:00 tot 15:00 uur is er in bibliotheek in Voorburg de Literaire Bingoshow. Met behulp van de nodige hoeveelheid improvisatietheater wordt de kennis van boeken en schrijvers getest. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief een goed gevulde prijzentafel.

Blijven lezen met Passend Lezen
Op zaterdag 26 november van 14:00 tot 15:00 uur kunnen mensen met een leesbeperking, zoals slechtziend of dyslexie, samen een oplossing vinden tijdens deze middag.

Film en workshop
Op zaterdag 26 november wordt de film ‘My Salinger Year’ gedraaid in Filmhuis Rijswijk. Voorafgaand aan de film kun je mee doen aan de workshop Autobiografisch Schrijven. In deze workshop worden er herinneringen op gedaan aan vroeger en en worden deze op papier gezet onder begeleiding van onderzoeker Nynke Feenstra. De workshop is van 13:00 tot 13:45 uur en de film van 14:00 tot 16:00 uur. Het jaarlijkse cadeau voor leden en bezoekers Daarnaast krijgen leden en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau. Met dit boek richtte de schrijver een monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden.