Genomineerden Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg bekend

Op donderdagavond 23 mei 2024 zal wethouder Marcel Belt, cultuur en kunst, de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 uitreiken in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg. Dit jaar staat ‘de kunst van het verbeelden’ centraal, waarbij beeldende kunst, fotografie en video-art in de schijnwerpers worden gezet.

Vijf genomineerden voor twee prijzen
De Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg kent twee categorieën: de Aanmoedigingsprijs en de Cultuurprijs. Een vakjury, bestaande uit Lisette Krul (voorzitter van Kunstuitleen Voorburg), fotograaf Jeffrey Grouwstra en beeldend kunstenaar Roland Maas (vorig jaar winnaar in deze categorie), heeft op basis van inzendingen van inwoners drie kandidaten voor de Aanmoedigingsprijs en twee voor de Cultuurprijs geselecteerd. Tijdens de uitreiking worden korte filmimpressies van de vijf genomineerden getoond.

Voor de Aanmoedigingsprijs zijn genomineerd:
– Mirre Brouwer (23)
– Thomas Maljers (16)
– Madelief Terwindt (22)

Voor de Cultuurprijs zijn genomineerd:
– Marc Langer (schilderijen)
– Guido Sprenkels (beeldhouwwerken)

Na het vertonen van de filmimpressies zal de jury de winnaars bekendmaken. De prijs, een werk van de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen, wordt uitgereikt door wethouder Belt. De winnaars krijgen de kans om hun werk te exposeren in het Huygenskwartier Voorburg.

Prijsuitreiking tijdens Huygens Festival Amuse
De prijsuitreiking is onderdeel van de Huygens Festival Amuse, een muzikaal voorproefje van het vierdaagse Huygens Festival dat in september plaatsvindt. Tijdens de avond zullen het Vossius Kwartet, het Vocaal Ensemble Muze, pianist Erwin Weerstra en de Codarts Dance Company optreden. Ali Rashid, de winnaar van de Cultuurprijs 2023, zal enkele van zijn gedichten voordragen, met een Nederlandse vertaling door Rogier Helwig.