Gewonden na harde botsing op Heuvelweg in Leidschendam

Maandagmiddag 23 januari heeft er een forse aanrijding plaatsgevonden op de Heuvelweg in Leidschendam. Daarbij raakten twee mensen gewond.

Botsing
Het ongeval gebeurde rond kwart voor drie ter hoogte van de kruising met de Zilvermeeuwlaan en Burgemeester Kolfschotenlaan. Getuigen verklaren dat een busje vanuit de Burgemeester Kolfschotenlaan aan kwam gereden. Tegelijkertijd kwam ook een personenauto over de Heuvelweg aangereden in de richting van het ziekenhuis.

Wie het rode verkeerslicht heeft genegeerd, wordt nog onderzocht. Wel volgde in ieder geval een harde botsing midden op de kruising. Door de harde klap werd nog een middengeleider omver gereden en kwam het busje tot stilstand tegen een verkeerslicht.

Gewonden
De alarmcentrale werd gebeld, terwijl eerste hulp werd verleend aan de betrokkenen. Twee ambulances, maar ook een traumahelikopter, kwamen naar het incident om zich over de slachtoffers te ontfermen.

Een inzittende van het busje raakte gewond en is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist raakte lichtgewond en is enkel ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Politieonderzoek
De politie doet verder onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Diverse getuigen zijn gehoord en de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie doet sporenonderzoek.

De kruising is gedeeltelijk gestremd gedurende het onderzoek. De kruising zal vermoedelijk aan het begin van de avond weer worden vrijgegeven. Het tramverkeer ondervindt geen hinder.