Gezin in Leidschendam voor derde keer slachtoffer van katalysatordieven

Bewoners van de Prinses Annalaan deden dinsdag 23 maart rond 00.45 uur een melding van een verdachte situatie bij hun auto. Vier personen stalen de katalysator van de auto en gingen er vandoor. Eén dader vertrok in een auto en drie anderen renden weg.

Verdachten aangehouden
Agenten hielden in de omgeving drie Georgische mannen zonder vaste woonplaats aan in de leeftijd van 27 tot 35 jaar. De vierde verdachte wist te ontkomen.

Verdachten wisten zich te verstoppen
De politie ging naar de straat, waar de mannen bezig waren aan de auto van de melders. Vanaf die plek zagen agenten een auto met witte kentekenplaat wegrijden. De bestuurder van die auto is aangehouden. Het Team Hondensurveillance hield in de omgeving twee mannen aan die zich verstopt hadden. Een van die mannen had een katalysator bij zich. De bewoners deden aangifte van de diefstal. Het was voor deze slachtoffers al de derde keer dat de katalysator van hun hybride auto gestolen werd. De politie onderzoekt of de drie verdachten in een rondreizende criminele bende zitten.

Rondtrekkende criminele bendes
Criminelen in deze (internationaal) rondtrekkende bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan diefstal van auto-onderdelen, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Ze verblijven vaak maar korte tijd in Nederland. Hun tijdelijke verblijfplaatsen zijn meestal recreatieparken, campings, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken deze criminelen door naar een volgend land of terug naar het thuisland.

Wat kan jij doen?
De politie werkt samen met verschillende organisaties om deze criminele bendes tegen te gaan, is ook blij met hulp van inwoners. Zie je een verdachte situatie of heb je informatie over verblijfplaatsen van deze rondtrekkende criminelen of over hun activiteiten? Laat het de politie weten via 0900 – 8844.