GFT- en PMD-containers in een nieuw jasje

Op meerdere locaties in Leidschendam-Voorburg hebben GFT- en PMD-containers en nieuw ‘jasje’ gekregen. Dit moet bewoners beter bewust maken van het soort afval dat in de containers mag.

Recyclen
De verschillende containers zijn bedoeld om de verschillende soorten afval te scheiden, zodat er gerecycled kan worden. GFT staat voor Groente-, Fruit- en Tuinafval en PMD voor Plastic, Metaal en Drankkartons.

Afvalverwerker Avalex en de gemeente zien echter dat er alsnog veel afval in de containers terecht komt, wat er niet in thuishoort. Als er te veel gemengd afval in de containers terecht komt, kan het voorkomen sommige ladingen niet gerecycled kunnen worden.

Bestickering
Om mensen een beter inzicht te geven over wat in de GFT- of PMD-containers mag, zijn ze bestickerd. Zowel met tekst als met afbeeldingen kunnen gebruikers makkelijker zien welk afval er per container gedeponeerd mag worden.

Vooralsnog hebben containers op een aantal locaties de nieuwe bestickering gekregen. Het kan dus zijn dat het niet in jouw buurt het geval is.