Gladheid in de regio, auto raakt van weg in Stompwijk

Mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag de weg op waren gegaan, merkten hoe glad het was. Het zorgde voor de nodige val- en glijpartijen. In Stompwijk belandde een auto in de sloot.

Code Oranje
Voor drie nachten op rij daalde het kwik tot onder het vriespunt. In combinatie met regen- en natte sneeuwval werd het hierdoor spekglad op de weg.

Ondanks dat de strooiwagens weer druk bezig waren, bleven de wegen verraderlijk glad. In de regio Haaglanden riepen hulpdiensten mensen zelfs op om thuis te blijven en het KNMI stelde de weerwaarschuwing zelfs bij naar code oranje.

Val- en glijpartijen
In de gemeente hebben mensen gemerkt hoe glad het kon zijn. In Stompwijk raakte donderdagavond een auto van de weg op de Ondermeerweg. Deze belandde in een slootje naast een weiland. De inzittenden zijn door het (voorzichtig) aangesnelde ambulancepersoneel nagekeken.

Verspreid door de gemeente hadden mensen ook te maken met diverse valpartijen. Met name op de fiets en scooter was het oppassen. In Leidschendam ondervond een automobilist hoe lastig het kon worden om uit een parkeergarage te komen met een gladde helling.