GO Sharing deelscooters verdwijnen uit onder andere Rijswijk en Leidschendam-Voorburg

GO Sharing, bekend van de groene deelscooters, vertrekt uit zeventien minder profitabele steden, waaronder Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De verhuurder van elektrische scooters en auto’s die door mensen gedeeld kunnen worden heeft dit onlangs aangekondigd. Ze blijven nog wel bestaan in dertien andere steden.

Geen winst
De reden voor het vertrek is dat het gebruik van de deelvoertuigen lager dan verwacht is. Het bedrijf ging in 2019 van start met de deelscooters, in de hoop een rendabel alternatief voor de auto te creëeren, zo wel als een aanvulling op het openbaar vervoer. Ook na een flinke investering van 50 miljoen euro is het GO Sharing niet gelukt om winst te maken, en daarom hebben ze nu het besluit genomen om hun dienst te reduceren in Nederland.

Hinder
De groene scooters veroorzaakten regelmatig hinder, een probleem ook zeer bekend in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Zo stonden ze vaak op onhandige plekken geparkeerd en werden ze soms zelfs vernield. Eigenlijk stonden ze juist dáár bij veel mensen om bekend.

Steden zonder scooters
De volgende steden zullen geschrapt worden: Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Apeldoorn, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Deventer, Enschede, Hengelo, Maassluis, Hilversum, Hoofddorp, Ridderkerk, Zoetermeer, Zwolle en Oosterhout.

Steden met scooters
De steden die blijven, waar nu ook meer op gericht zal gaan worden, zijn: Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Schiedam en Tilburg.

Tegoed
Deelscooter-gebruikers uit steden waaruit het bedrijf zich terugtrekt moeten hun tegoed gebruiken in de steden waar de dienst nog wel actief blijft of het snel opmaken.