Gratis theatervoorstelling Rembrandt & Huygens

De succesvolle filmmaker Stephan Evenblij uit Voorburg brengt in het kader van het Rembrandtjaar 2019 een verrassend actuele voorstelling over Constantijn Huygens en Rembrandt van Rijn in Voorburg. De eerste voorstelling vindt plaats op 13 april tijdens de Erfgoeddag.

Samenwerking tussen Constantijn en Rembrandt
Constantijn en Rembrandt waren tijdgenoten in de Gouden Eeuw. Huygens was maar tien jaar ouder en hij profileerde zichzelf als DE ontdekker van Rembrandt… Vast staat in ieder geval dat Huygens de carrière van de getalenteerde jonge schilder flink op weg heeft geholpen met een opdracht voor het stadhouderlijk hof in Den Haag. Helaas verliep deze opdracht niet helemaal soepel.

Grondig onderzoek naar het verleden
De acteurs deden onder andere op Museum Hofwijck research, waar directeur Peter van der Ploeg de brieven van Rembrandt aan Huygens over deze kwestie toelichtte. Naast deze bronnen putten de makers uit hun eigen creativiteit om de geschiedenis tot leven te wekken.

Première op 13 april tijdens Erfgoeddag
Dit gratis theaterevenement met Roelant Radier als Constantijn Huygens en Guido Donkers als Rembrandt van Rijn beleeft de première op zaterdag 13 april, Erfgoeddag, in het Huygenskwartier, het oude centrum van Voorburg. Verder met Lee Willoughby, Zippora Peters en Stephan Evenblij.

Agenda van de voorstellingen
Zaterdag 13 april, 12:00 uur Museum Hofwijck, 13:30 uur Brugman atelier, 15:00 uur Evenblij theater

Zaterdag 20 april
12:00 Swaensteijn Museum
13:30 uur Brugman Atelier
15:00 uur Evenblij Theater

Zaterdag 11 mei en 18 mei
12:00 uur – Museum Hofwijck
13:30 uur – Brugman Atelier,
15:00 uur – Evenblij Theater

Extra voorstelling op 11 en 18 mei
Voor de liefhebbers is er op 11 en 18 mei ook een avondvoorstelling om 20:00 in het Evenblij Theater aan de Herenstraat 48 in Voorburg. Kaarten kosten €7,50 en zijn hier te bestellen. Telefonisch bestellen kan ook op 070-8879967.

Meer info en details van de locaties op www.evenblijtheater.nl