Gratis training voor toekomstige maatjes

Op dinsdag 29 november organiseert LVvoorElkaar de gratis training ‘Maatje zijn’ voor mensen die graag maatje willen worden of al maatje zijn. De training gaat in op de mooie kanten, maar ook op de valkuilen van het vrijwilligerswerk als maatje.

Bijzondere vrijwilligersfunctie
Er zijn veel soorten maatjes, denk aan bijvoorbeeld taalmaatje, ouderenmaatje, wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatje, gezinsmaatje en nog veel meer.  De overeenkomst tussen al deze maatjes is dat het één-op-één vrijwilligerswerk is. Maatje zijn is een boeiende en dankbare vrijwilligersfunctie waarbij jij er voor de ander bent en tegelijkertijd jou ook veel leuke momenten oplevert, zoals goede gesprekken en bijzondere ontmoetingen.

Tijdens de training
In de training ‘Maatje zijn’ leer je onder andere meer over je rol als maatje en wat je wel en niet kunt doen. Tijdens de training komt ook aan bod hoe jij je wensen en grenzen aangeeft. Het is een interactieve training waar je achteraf naar huis gaat met veel praktische tips en tricks die je direct kunt toepassen in je rol als vrijwillig maatje.

Handig om te weten
Datum: Dinsdag 29 november
Tijd: 19.00-21.30 uur
Locatie: De Groene Loper, Van Royenstraat 2 in Voorburg
Voor wie: Mensen die vrijwilligerswerk als maatje willen of al doen en voor vrijwilligerscoördinatoren van maatjesprojecten in Leidschendam-Voorburg
Meer info en aanmelden: www.LVvoorelkaar.nl