Grote drukte verwacht bij Mall of the Netherlands op Tweede Pinksterdag

Op 29 mei wordt er grote drukte verwacht bij Westfield Mall of the Netherlands. Ook dit jaar wordt daarom weer alternatief vervoer aangeboden vanaf het ADO stadion.

Verkeerschaos
In eerdere jaren is het meermaals tijdens en rondom het Pinksterweekend druk geweest. De infrastructuur blijft een heikel punt voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en haar inwoners. Met name rondom bepaalde feestdagen is er geen doorkomen meer aan voor mensen die naar de Mall willen, maar ook inwoners die van of naar huis proberen te komen.

Alternatief
Als alternatief wordt tijdens Tweede Pinksterdag een alternatief geboden. Bezoekers van het winkelcentrum kunnen gebruik maken van het parkeerterrein bij het ADO-stadion. Er wordt per pendelbus vervoer gegeven naar een tramhalte, vanwaar verder kan worden gereisd naar the Mall of the Netherlands. Bezoekers kunnen gratis een parkeerplek inclusief gratis vervoer reserveren via de website van Westfield Mall of the Netherlands (nl.westfield.com).

Effect afwachten
Het is opnieuw afwachten wat voor effect het alternatief zal hebben. Vorig jaar bleken de dagen rondom Tweede Pinksterdag nog vele malen drukker én op Tweede Pinksterdag zelf werd zo goed als geen gebruik gemaakt van het alternatieve vervoer.

Tot de infrastructuur wordt aangepast, blijft het beste alternatief op deze dagen het pakken van de fiets.