Grote toename aantal autodiefstallen in Leidschendam-Voorburg

Er is een grote toename in het aantal autodiefstallen in Leidschendam-Voorburg. Het blijkt de op een na onveiligste gemeente om de auto te parkeren. Dit blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Independer gebaseerd op cijfers van de Politie en het CBS.

Meeste autodiefstallen in Zuid-Holland
Uit het onderzoek blijkt dat Zuid-Holland de provincie is waar de meeste mensen de dupe worden van autodieven. In de eerste vier maanden van 2023 werden al bijna achthonderd mensen hier het slachtoffer van. Den Haag en Rotterdam zijn steden waar veel auto’s worden gestolen.

Grote verschillen tussen gemeenten
Ook tussen gemeenten zijn grote verschillen zichtbaar. Hoewel de grote steden in totale aantallen misschien bovenaan staan, relatief gezien zijn andere gemeenten onveiliger om de auto te parkeren. Bovenaan de lijst staat Rijswijk, waar 9,8 autodiefstallen per 10.000 huishoudens worden gepleegd.

Grote toename in Leidschendam-Voorburg
Op de tweede plek staat Leidschendam-Voorburg met 8,1 autodiefstallen per 10.000 huishoudens. De gemeente kent een forse toename ten opzichte van vorig jaar. In de eerste vier maanden van 2023 werden namelijk 30 auto’s gestolen, terwijl dit in de eerste vier maanden van 2022 slechts 15 voertuigen betrof.