Het carillon van de oude kerk in Voorburg klinkt binnenkort nog mooier

Het carillon van de Oude Kerk in Voorburg klinkt over een tijdje nog mooier. Er komen vijf nieuwe klokjes bij die woensdag 10 februari gegoten worden bij de klokkengieterij van Royal Eijsbouts in Asten waardoor er nog meer muzikale stukken gespeeld kunnen worden.

Crowdfunding
De Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg heeft door middel van crowdfunding het bedrag voor de klokken ingezameld. Wethouder Astrid van Eekelen van cultureel erfgoed is heel blij met het initiatief: “Dit laat zien hoe belangrijk erfgoed is in onze gemeente. De uitbreiding van de klokken zorgt ervoor dat het carillon nog mooier door het Huygenskwartier zal klinken, zodat bezoekers hiervan kunnen genieten.”

Uitbreiding Carillon
De Stichting Vrienden van het Carillon had de wens om het carillon, ook wel beiaard genoemd, met vijf kleine discantklokjes uit te breiden. De gemeente is eigenaar van het carillon in de Oude Kerk en ontvangt nu het benodigde bedrag voor de aanschaf van de 5 klokjes als gift van de Stichting Vrienden van het Carillon Voorburg. De gemeente voor het jaarlijkse onderhoud van de klokken zorgen. In 1984 werd het carillon door de Frans Mortelmansstichting aan de gemeente geschonken. Daarna ontving de gemeente onder meer nog een grote Es-klok en een nieuwe speelautomaat als schenking.