Het Carnaval barst los in Zwabberdam

Dit weekend staat Zwabberdam volledig in het teken van Carnaval. Van zaterdag 10 februari tot maandag 12 februari organiseert Carnavalsvereniging De Damzwabbers diverse activiteiten, waardoor elke inwoner van Leidschendam carnavalssfeer kan beleven.

Traditionele sleuteloverdracht
Op zaterdag 10 februari, om 10.00 uur, markeert het weekend de aanvang met de traditionele overdracht van de Sleutel van Leidschendam. Burgemeester Vroom zal de sleutel overhandigen aan Prins Tractorus, samen met zijn Pages Stefanie en Senna, die vanaf dat moment de leiding zullen hebben in Zwabberdam, zoals Leidschendam tijdens het Carnaval genoemd wordt.

Carnavalsoptocht
Rond 11.30 uur zal de Carnavalsoptocht van start gaan vanaf de Veurse Achterweg. De optocht zal rond 13.00 uur eindigen bij de Sluiskant. Bij de Sluis worden Prins Tractorus en zijn Pages Stefanie en Senna, onder begeleiding van Feestkapel de Blaasbalgen, traditioneel in het koude water van de Vliet gedoopt.

Tot en met vrijdagmiddag 9 februari is het mogelijk om je in te schrijven voor de Carnavalsoptocht. Inschrijven kan eenvoudig via www.damzwabbers.nl Deelname aan de optocht is volledig gratis. De prijsuitreiking vindt plaats na de doop bij Parochiecentrum de Haard aan het Molenpad 2A.

Carnaval voor kinderen
Op zondagmiddag, vanaf 13.00 uur, staat het kindercarnaval op het programma. Jeugdprinses Gwen, Jeugdpage Lilly-Alice en de rest van de Damzwabbers, doen hun uiterste best om de kinderen van Leidschendam een onvergetelijke carnavalsmiddag te bezorgen. Dit jaar zijn er weer verschillende spelletjes en is er de mogelijkheid om mee te doen aan de polonaise. Speciaal voor de volwassenen is er een aparte ‘ouderen crèche’. De muziek wordt verzorgd door DJ Jan Groenewegen. Dit feest vindt plaats in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam, en de toegang is gratis.

Het volledige programma is terug te lezen op www.damzwabbers.nl