Het dak gaat er weer af bij Molen de Vlieger in Voorburg

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. Ook dit jaar wordt dit evenement gevierd bij Molen de Vlieger, die overigens net is voorzien van een nieuwe rieten kap.

Carillon
Molens zijn niet alleen iconische bouwwerken, maar ook waardevol cultureel erfgoed. Minder bekend is misschien dat ook carillons, ook wel bekend als beiaards, tot dit erfgoed behoren. Op Nationale Molendag komen deze twee oer-Hollandse tradities samen bij Molen de Vlieger.

Beiaardier Martien van der Knijff zal zijn concertcarrillon naar Molen de Vlieger brengen en samen met stadsbeiaardier Gerda Peters tussen 13:30 en 16:00 uur een optreden verzorgen. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om te genieten van de heldere en warme klanken van dit mobiele carillon. Normaal gesproken speelt Gerda hoog in de toren van de Oude Kerk in Voorburg.

Nationale Molendag
Tijdens Nationale Molendag openen molens door het hele land hun deuren voor het publiek, en Molen de Vlieger is daar geen uitzondering op. Van 11:00 tot 16:00 uur worden gratis rondleidingen aangeboden rond en in de molen, waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen in het kleine molenmuseum dat zich binnenin bevindt.

Bij de molen zal een kraam staan met een assortiment dubbele artikelen uit het molenmuseum, waaronder oud gereedschap en kolenkitten. Dit biedt bezoekers de kans om voor een vriendelijke prijs een stukje antiek te bemachtigen en tegelijkertijd de molen te steunen.