Honden collectief op de bres tegen verhogen hondenbelasting

Dinsdag 2 juli om 10:00 staat het Mariënpark in Leidschendam vol met blaffende en jankende honden, tenminste als het aan fractievoorzitter Frank Rozenberg van Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg ligt.

Kom naar het park en maak lawaai met je hond
Rozenberg roept hondenbezitters uit Leidschendam-Voorburg op om met hun hond naar het park te komen voor een door hem georganiseerde bijeenkomst. ‘Laat ons uw stem en het geblaf van uw hond tegen deze lastenverhoging horen!’, aldus Rozenberg.

Verhogen hondenbelasting met 40 euro in 2020
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een tekort op de begroting. Het college van burgemeester en wethouders wil dit tekort wegwerken door de hondenbelasting in 2020 te verhogen met 40 euro. bovenop de €66,60 die al voor een hond betaald moet worden. De gemeente is voor het houden van meerdere honden ook duurder dan omliggende gemeenten. Je betaalt namelijk nu voor twee honden €204,60. Als je drie honden hebt mag je jaarlijks €383,38 aftikken. Als daar nog eens 40 euro bij komt zit je ver boven de 400 euro. Het contrast met buurgemeente Rijswijk is erg groot. Daar werd de hondenbelasting vorig jaar afgeschaft.