Honk- en softbalvereniging heeft gezonde sportkantine

De honk- en softbalvereniging Catch uit Leidschendam-Voorburg heeft afgelopen woensdag tijdens het sportnetwerkcafé voor verenigingen een bronzen oorkonde gekregen voor hun Gezonde Sportkantine.

Brainstormsessie
40 aanwezigen van 14 sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg verzamelden zich in het clubhuis. Tijdens de avond is gebrainstormd over de uitdagingen voor de toekomst binnen de verschillende verenigingen. De avond ging van start met presentaties van Rookvrije Generatie, Team:Fit, Platform Gehandicapten L-V, BC Orbiton, de gemeente Leidschendam-Voorburg en SenW.

Gezonde Sportkantine
De inspanningen van honk- en softbalvereniging Catch afgelopen jaar werden beloond met de uitreiking van de zogenaamde ‘Bronzen Kantine’. Met deze prijs worden verenigingen gestimuleerd om naast ongezonde versnaperingen ook gezonde versnaperingen aan te bieden.

Nationaal Sportakkoord
Wethouder Nadine Stemerdink ging in op het Nationaal Sportakkoord dat eind juni 2018 is ondertekend. Zij nodigde alle aanwezigen uit om gezamenlijk tot een sportakkoord op lokaal niveau te komen waarbij toegankelijkheid voor iedereen voorop staat. De speerpunten van het sportakkoord zijn duurzaamheid, aangepast sporten en jongeren op gezond gewicht (JOGG). Nadine Stemerdink: “Ik ben erg trots op het sportklimaat in onze gemeente. Hier leeft de ambitie om dé sportgemeente van Nederland te worden!”