Hoornbrug Rijswijk krijgt eindelijk groot onderhoud

Voor veel inwoners die dagelijks over de Hoornbrug moeten rijden om naar werk of naar huis te gaan is het regelmatig een grote frustratie: De Hoornbrug die ‘weer’ in storing staat. Vanaf 6 februari moeten weggebruikers nog een keer door de zure appel heen bijten, want dan gaat de brug wegens groot onderhoud meerdere weken dicht. De storingen moeten daarna wel tot het verleden horen.

Onderhoud is nodig
De provincie Zuid-Holland voert elke 12 jaar groot onderhoud uit aan onder andere de techniek, Electra, verf en het asfalt. Vooral die techniek is geen overbodige luxe gebleken. De brug ging vorige week nog in storing met een grote verkeerschaos tot gevolg.

We krijgen (tijdelijk) weer een pontje
Auto’s en fietsers worden tijden het onderhoud omgeleid met borden. Voetgangers kunnen wel maken van de brug. Wanneer de brug voor de werkzaamheden omhoog moet staan, vaart er een pontje in de directe omgeving van de brug. Dit wordt met borden aangegeven.

Tram
De brug is tijdens de werkzaamheden ook niet beschikbaar voor de tramlijnen 1 en 15. Bij de haltes van de tram staat informatie over de gewijzigde routes en het vervangend vervoer. Niet alleen het verkeer uit Rijswijk zal hinder ondervinden, maar ook verkeer vanuit Den Haag en Leidschendam-Voorburg zal vanwege de omleidingen rekening moeten houden met vertragingen.