Houden rellende jongeren bibliotheek Fluitpolderplein op slot?

De filialen van de bibliotheek in Leidschendam en Stompwijk gaan niet open op 12 mei. Dat schrijft de bieb op zijn website. Eerst gaat Voorburg open. Daarna wordt gekeken hoe dat bevalt. In Stompwijk moet eerst goed bekeken worden of de anderhalve meter regel gehanteerd kan worden. In Leidschendam is dit geen vraagstuk.

Wijziging van berichtgeving
Donderdag sprak Leidschendam-Voorburg.tv met bibliotheekdirecteur Harm Smit. Hij gaf toen aan dat alle filialen van de bieb weer open zouden gaan op 12 mei als aan de veiligheidsvoorwaarden voldaan zou kunnen worden. Hij had hier goede hoop op. Enkele uren later werd plotseling besloten om het filiaal aan het Fluitpolderplein in Leidschendam toch niet te openen.

Op slot houden in verband met onrust
Vrijdag nam onze redactie opnieuw contact op met Harm Smit om te vragen wat de reden van deze wijziging van plannen is. Wij vroegen hem of de situatie rondom de onrust op het Fluitpolderplein een reden is waarom de bibliotheek niet open gaat. Een echt helder antwoord hebben we desgevraagd niet gekregen en dat opent ruimte tot speculatie.

Veiligheid niet te garanderen
Het zou goed kunnen zijn dat de bibliotheek niet open gaat omdat de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kan worden. Het is al weken onrustig op en rondom het Fluitpolderplein. Er zijn in de afgelopen weken acht voertuigen in brand gestoken. Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg heeft afgelopen week aangegeven dat onrust in de wijk volgens hem komt door provocerende jongeren in de wijk die het lastig vinden om zich aan de noodverordening te houden en hier op worden aangesproken.