Indrukwekkende tentoonstelling over coronacrisis in Leidschendam-Voorburg

Van 14 augustus t/m 19 september is er in Museum Swaensteyn een tentoonstelling te zien over de impact van de coronacrisis in Leidschendam-Voorburg.

Indrukwekkende tentoonstelling
De gemeenteraad ging eerder dit jaar unaniem akkoord met het idee om een tijdsdocument te maken over de impact van de coronacrisis in Leidsschendam-Voorburg. De documentaires moesten gemaakt worden door lokaal werkzame ZZP-ers in de lokale media. Met een beschikbaar gesteld budget van €50.000,00 zijn in totaal drie fotoreportages, vier korte films en twee documentaires gemaakt die de ellende, maar ook de lichtpuntjes van corona laten zien.

Tijdsdocument door LVTV
Ook Leidschendam-Voorburg.tv maakte een tijdsdocument in video en interviewde in de afgelopen maanden ruim tien organisaties, ondernemers en individuen over de impact van de coronacrisis. Het leven veranderde. Er kwamen veel beperkingen, maar we leerden ook kennis maken met nieuwe technieken en mogelijkheden. We gingen anders denken en werden innovatief. Tot slot blikken we ook vooruit, want hoe kijken we over tien jaar terug op deze crisis?

Indrukwekkende fotoreportages
Verschillende lokale fotografen wisten de crisis op indrukwekkende wijze vast te leggen. Elke fotograaf gebruikte zijn eigen onderscheidende manier. Verlaten straten, beelden van de IC van het HMC Westeinde, maar ook sportverenigingen en uitvaartdiensten werden op de plaat gezet.

Een must-see in het museum
De tentoonstelling in foto en video is elke woensdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 te zien in Museum Swaensteyn in de Voorburgse Herenstraat. Tickets zijn te boeken via de website van het museum of bij het museum.