Irene bezorgt zelfgemaakte kaarten bij verzorgingstehuis #StuurEenKaart

Tijdens de crisis ontstaan er verschillende initiatieven in onze gemeente. Het Oranjefonds startte vorige week het initiatief om kaarten te sturen naar mensen die extra aandacht nodig hebben. De Leidschendamse Irene zag de actie en begon samen met Khaled en Anja een Facebookpagina om meer aandacht te besteden aan mensen in verzorgingstehuizen die zich door isolatie eenzaam voelen. Irene begon druk te verven en te schrijven. Ook schoolkinderen gaven gehoor aan de oproep en begonnen met het maken van kaarten voor de oudere mensen.

Op de fiets om kaarten te brengen
Maandag ging Irene op de fiets naar WZH Schoorwijck in Leidschendam om haar eerste 10 zelfgemaakte kaarten te bezorgen aan mensen die in deze tijd extra aandacht nodig hebben. vooral vanwege de sluiting van Verpleeginstellingen. “Ik kwam op dit adres door een mevrouw die hierom vroeg op Facebook. Haar moeder verblijft namelijk hier en ze hebben daar nog geen post ontvangen” aldus Irene.

Frerick speelt piano voor verzorgingstehuis
Toen Irene aankwam bij het verzorgingstehuis stonden de bewoners op het balkon te luisteren naar Frerick den Haan die met zijn keyboard liedjes speelde en zong. Irene: “Hij speelde zijn eigen liedjes. Eerst zong hij aan de voorkant van het gebouw zodat de mensen die daar wonen het goed kunnen horen. Vervolgens ging hij aan de achterkant van het gebouw staan om de mensen een mooie dag te bezorgen. Kortom het was een top middag! Voor mij maar ook voor veel anderen!

Doe mee en stuur een foto van je kaart 
Wil je meedoen met de actie? Op de pagina van het Oranjefonds kun je kaarten aanvragen. Stuur vervolgens een foto van je kaart naar Irene via de Facebookpagina van #StuurEenKaart.  Irene vervolgt: “Wanneer je een kaart naar een verpleeginstelling stuurt, kunt je bij ‘Aanhef’ bijvoorbeeld schrijven: “Aan een bijzondere meneer of mevrouw die nu tijdelijk geen bezoek ontvangt.”

WZH 6 WZH 5 WZH 3 Irene brengt kaartjes WZH 2 WZH10 WZH9 WZH 8 WZH 7
<
>