Jongeren maken al suppend Prinsenhof schoner

Op dinsdag 14 juni hebben jongeren van 9 tot 12 jaar in de wijk Prinsenhof al suppend plastic afval uit het water gehaald. De organisatoren Stichting Techniekmenu en Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg willen hiermee jongeren bewust maken van de plastic soep problematiek.

Plastic soep bij de bron aanpakken
Schoon water draagt bij aan een gezonde leefomgeving en natuur. Schoon (drink)water is een primaire levensbehoefte en dus voor iedereen belangrijk. Een groeiende bron van vervuiling is zwerfafval. De plastic soep ontstaat lokaal in sloten en rivieren.

Na een korte instructie van begeleiders van SUPBinckies over hoe te suppen, gingen de kinderen enthousiast het water op. De opbrengst van deze middag was o.a. plastic verpakkingen, flesjes en een paraplu. Samen hebben de kinderen hun eigen wijk een stuk mooier gemaakt.

Organisator Harrie Ozinga van Stichting Techniekmenu en ook betrokken bij het programma ‘Sterk voor Noord’: “Het is fantastisch te zien dat kinderen enthousiast worden van water en met plezier hun steentje bijdragen aan schoon water en een schonere leefomgeving. Na wat onwennig op de supboards te staan, zijn deze middag door de kinderen heel wat meters op het water gemaakt met als resultaat een schonere vijver in het park.”

Ontstaan na eerder succes
Afvalsuppen in de wijk wordt financieel ondersteund door Provincie Zuid-Holland en is ontstaan na het grote succes van de eerste editie van de Vliet Clean SUP in 2021. Net als in 2021 nemen tientallen jeugdleden (12 tot 15 jaar) van lokale verenigingen in de laatste week van de zomervakantie deel aan de Vliet Clean SUP. Samen ruimen ze al suppend zwerfafval op uit de Vliet tussen Leiden en Delft.

Meer informatie over de activiteiten, vind je op www.clean-sup.nl