Jongeren strijden in derde editie Prinses Marianne Concours voor prijzen

Op zondag 14 januari, vanaf 13:30 uur, vindt in Theater Ludens in Voorburg de derde editie plaats van het Prinses Marianne Concours. Het concours is exclusief gericht op jonge kamermuziekensembles in de leeftijd van 13 tot en met 21 jaar. Het is het enige evenement in Nederland dat zich specifiek richt op deze leeftijdscategorie, met kans op mooie prijzen voor alle deelnemers.

Het muziekprogramma
Onder leiding van Ali Groen zal een deskundige jury vijf aangemelde ensembles beoordelen, waarbij het muziekprogramma een gevarieerde selectie biedt, van Grieg tot Corelli.

Prinses Marianne
Tijdens het juryberaad zal historicus Kees van der Leer uit Voorburg de aanwezigen informeren over de muzikale interesses van Prinses Marianne (1810-1883) en waarom het concours naar haar vernoemd is. Prinses Marianne, de jongste dochter van koning Willem I, stond bekend om haar liefde voor kunst en muziek, en woonde lange tijd in Voorburg waar ze zich populair maakte door royale giften.

Huygens festival
De organisatie van het concours ligt in handen van het Huygens Festival. De winnende ensembles krijgen de kans om op te treden tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival op 19 september 2024 en de Amuse op 23 mei 2024.