Jumbo in Mall of the Netherlands komende zaterdag weer open

Het Jumbo-filiaal in winkelcentrum Mall of the Netherlands mag komende zaterdag weer open. De winkel moest afgelopen vrijdag dicht vanwege een muizenplaag.

Ongedierte
Vrijdag constateerden inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat er sprake was van ongedierte in de supermarkt en besloten hierop de winkel te sluiten.

Medewerkers van de supermarkt hebben de winkel leeggehaald, schoongemaakt en levensmiddelen die mogelijk verontreinigd waren, weggegooid. Gaten waar de muizen mogelijk doorheen kunnen komen, zijn opgezocht en dichtgemaakt.

Of het probleem hier compleet mee verholpen is, is nog maar de vraag. Tegenover andere media verklaart de Jumbo dat de muizen vermoedelijk uit het winkelcentrum zelf komen, maar daar zijn geen verdere acties genomen.

Goedkeuring voor opening
Nu de grote schoonmaak achter de rug is, heeft de NVWA weer groen licht gegeven aan de Jumbo om de deuren te openen. De supermarkt heeft wel nog even nodig om alle schappen weer te vullen, en zullen daarom zaterdag pas weer open gaan.