Kat overleden na brand in garagebox Leidschendam

In een garagebox van een woning aan de Waterviolier in Leidschendam is in de nacht van zondag op maandag 4 februari brand uitgebroken.

Veel schade in garage en woonhuis
Doordat de garagebox aan de woning vast stond, kon de rook snel de woning intrekken. Ook het vuur drong kort hierna door tot de woning. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de brand. Volgens de woordvoerder van de brandweer werd de schoorsteen van een gaskachel zo heet, dat het door de muur oversloeg naar de garage, waar door de hitte brand uitbrak.

Woning onbewoonbaar
Door de brand is veel schade ontstaan aan de garage en woning. Deze is voorlopig onbewoonbaar. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten en raakte niet gewond. Zij worden opgevangen.

Ondanks reanimatie en zuurstof is kat toch overleden
De brandweer redde een kat uit de woning. Direct buiten begon de brandweer bij de brandweerwagen met het toedienen van zuurstof. Toen bleek dat de kat hiervan niet bij kwam is direct begonnen met reanimeren. De dierenambulance kwam ter plaatse om de zorg van de kat over te nemen. Ondanks hun inzet mocht hulp niet meer baten. De kat overleed ter plekke.