Katalysatordieven aangehouden in Voorburg

In de nacht van dinsdag op woensdag 25 januari heeft de politie twee verdachten aangehouden in Voorburg. Ze worden verdacht van diefstal van katalysatoren.

Toename diefstal
Afgelopen dagen waarschuwden wijkagenten al voor een toename in het aantal katalysatoren die vanonder auto’s werden gestolen in de wijk Essesteijn. Er werd opgeroepen bij verdachte situaties 112 te bellen en de politie intensiveerde de surveillances in de wijk.

In totaal werden afgelopen weken ruim twintig katalysatoren gestolen. Ook afgelopen nacht werden meerdere gestolen katalysatoren aangetroffen. De politie zegt dat er opvallend vaak auto’s van het merk Toyota doelwit zijn, terwijl er eerder voornamelijk Franse merken de dupe waren. Mensen van wie de katalysator is gestolen, wordt opgeroepen aangifte te doen. Je merkt het missen van een katalysator als de auto bij het starten een enorm kabaal maakt.

Aanhoudingen
In de nacht van dinsdag op woensdag vielen twee mannen op die omstreek half vier door de wijk liepen. Zij waren in het zwart gekleed en harden sporttassen bij zich.

Bij aankomst van de agenten werd het tweetal aangetroffen op de Appelgaarde. Hoewel ze nog probeerden te ontkomen, konden ze allebei worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Helmond. Hij werd in een geparkeerde auto aangetroffen. In de auto lagen verschillende tassen met inbrekerswerktuig. De tweede verdachte, een 30-jarige man uit Zoetermeer, is op de Populierendreef aangehouden.