Kater Jackson na drie maanden teruggevonden

Kater Jackson die sinds 24 december 2018 vermist was, is op 1 april teruggevonden. Dit bevestigt zijn baasje aan de redactie van Leidschendam-Voorburg.tv. Eigenaar Simone ten Haaf is dolgelukkig: ‘Het is geen 1 april grap, het is écht waar: Jackon is terug! Lieve mensen, echt nogmaals zó bedankt voor jullie medeleven.’

Grote zoektocht
Overal in Zuid-Holland zochten mensen naar Jackson en met resultaat. Uiteindelijk is het de Voorburgse Carly die de verwaarloosde Jackson enkele dagen geleden in de tuin aantreft. Ze geeft hem eten en vangt hem in een vangkooi. Maar omdat de kat zo ernstig verwaarloosd is kan zijn baasje hem niet direct identificeren. Uiteindelijk heeft dierenasiel Julialaantje in Rijswijk de chip uitgelezen en bevestigd dat het om Jackson gaat.

Vermissing als lopend vuurtje
Op 30 december 2018 schreven we over de vermiste kater Jackson uit Voorburg. We spraken met zijn baasje die een oproep had gedaan via Twitter. Al snel kwamen er veel reacties bij de onze redactie binnen over mensen die de kat mogelijk gezien hadden. Het ging als een lopend vuurtje en velen spraken over Jackson.

Jackson gebombardeerd tot Advokat
Het bericht van Leidschendam-Voorburg.tv werd binnen enkele dagen 250 keer gedeeld en bereikte meer dan 10.000 mensen. Het AD schreef in januari ook over Jackson. Omdat de eigenaar van de kat met het witte befje een advocaat is werd Jackson gebombardeerd tot de ‘advokat’.