Kerstboom met wensen van inwoners Von Geusaustraat mag blijven staan

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft deze week persoonlijk een vergunning overhandigd aan de initiatiefneemster van de buurtkerstboom aan de Von Geusaustraat. Hierdoor mag de veelbesproken boom blijven staan. Tigelaar hing na het overhandigen van de vergunning de eerste kerstwens in de boom.

Iedereen mag zijn kerstwens ophangen
De initiatiefneemster Miranda Dijkhuizen is blij met het verkrijgen van de vergunning en nodig alle inwoners van Leidschendam-Voorburg uit om een kerstwens in de boom te komen hangen: “We willen er een warme en gezellige kerst van maken.”

Burgemeester steunt inititatief
Burgemeester Tigelaar: ”Dit is een fantastisch buurtinitiatief. Laten we in deze tijd, waarin alles anders is dan normaal, met elkaar sfeer en gezelligheid creëren in de buurt. Door bijvoorbeeld verlichting en versieringen aan te brengen. Dat brengt positiviteit en licht. Het helpt ons om elkaar op te beuren, het geeft hoop en verbindt mensen met elkaar.”

Veiligheid
Voor het plaatsen van een object in de openbare ruimte moet een vergunning worden aangevraagd. Dit geldt ook voor een kerstboom. De reden hiervoor is omdat er gekeken wordt naar de veiligheid. Als er gegraven wordt in de grond kunnen er kabels en leidingen liggen. De kerstboom moet niet te dicht bij de gevel staan in verband met mogelijk brandgevaar en goed bevestigd worden zodat hij niet om kan waaien of vallen en de verlichting moet brandveilig zijn.