Kinderen gaan boogschieten bij Brede School Prinsenhof

Tot begin februari volgen kinderen van Brede School Prinsenhof in Leidschendam een cursus boogschieten. Dat is een nieuwe sport in het naschoolse aanbod van de Brede School. In de sporthal van De Waterlelie volgen kinderen uit groep 6 t/m 8 van Brede School Prinsenhof lessen Archery Tag (boogschieten). Archery Tag is een kruising tussen trefbal en paintball, maar dan met pijl en boog.

Pijlen en bogen
Buurtcoach Sven Grootscholten verzorgt het programma-aanbod van de Brede School Prinsenhof. Eind vorig jaar zocht hij voor bovenbouwleerlingen een nieuwe sport waarbij niet alleen sporten werd gestimuleerd, maar ook de fijne motoriek van de kinderen.

100% veilig
Sven Grootscholten: ‘Tijdens deze activiteit leren de kinderen de basistechnieken van het boogschieten. Bij het echte Archery Tag wordt individueel of in teams tegen elkaar geschoten met pijlen met een kop van schuimrubber. De pijlen en bogen die wij gebruiken, zijn gemaakt van kunststof. De pijlen hebben aan de voorkant een zuignap, waardoor ze voor kinderen geschikt zijn om te oefenen met schieten. Er kunnen dus geen verwondingen ontstaan tijdens het boogschieten.’

Brede School Leidschendam-Voorburg
Sport en Welzijn (SenW) organiseert in vijf wijken in Leidschendam-Voorburg naschoolse activiteiten voor kinderen 4-12 jaar. In de Brede School Leidschendam-Voorburg ontdekken en ontwikkelen kinderen hun talenten. Dit doen ze door na schooltijd met klas- en buurtgenootjes lekker te sporten en creatieve lessen te volgen.

Naschoolse activiteiten
De kinderen kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten op het gebied van sport, beweging, kunst en cultuur. De derde lesperiode start op 11 februari 2019. Kijk voor meer informatie over de Brede School en het aanbod per wijk op de website van SenW.