Kinderen groep 5 en 6 krijgen jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau

Als onderdeel van de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ krijgen alle kinderen in groep 5 en 6 de komende weken het jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau van schrijver Mirjam Oldenhave. Het initiatief heeft als doel om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kinderboeken en (voor)lezen.

Grappig en hartverwarmend verhaal
Op basisschool Essesteijn in Voorburg overhandigde wethouder onderwijs Jeffrey Keus het eerste exemplaar van het boek en las voor aan de enthousiaste kinderen van groep 5 en 6. Keus benadrukte het belang van lezen en leesvaardigheid in het onderwijs, terwijl hij ‘Mees Kees, een pittig klasje’ aanprees als een grappig en hartverwarmend verhaal dat zowel leerlingen als leerkrachten zal aanspreken.

‘Geef een boek cadeau’
De campagne ‘Geef een boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland op te laten groeien tussen de mooiste kinderboeken. In Leidschendam-Voorburg wordt samengewerkt met boekhandels, Kinderboekenwinkel ‘In de Wolken’, en buurtcoaches van Sport en Welzijn om het jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. Het boek is vanaf  nu verkrijgbaar in alle boekhandels in de regio.