Klanken uit de zeventiende eeuw door Consort of Voices in Huygens’ Hofwijck

Op zondagochtend 14 januari, van 11.00 tot 12.00 uur, brengt het befaamde barokensemble Consort of Voices een uniek concert ten gehore in het Huygensmuseum getiteld ‘Rossignol Anversois.’ Dit betoverende muzikale evenement neemt het publiek mee op een reis naar het Antwerpen van de 17de eeuw, waar de klanken van het Barokrepertoire tot leven komen.

Het decor voor deze muzikale ervaring is de Pronkzaal van Huygens’ Hofwijck, een historische locatie die perfect past bij de klanken van het barokensemble. Vanaf 10.30 uur worden bezoekers verwelkomd met koffie en thee in de 17de-eeuwse keuken.

‘Antwerpse Nactegaal’
Het programma onthult het muzikale landschap van 1653, toen de familie Duarte aan de Meir in Antwerpen intieme huiskamerconcerten organiseerde. Deze concerten werden bezocht door de culturele elite van Europa, waardoor ze een broedplaats werden voor artistieke uitwisseling en verfijnde muziek. Het stralende middelpunt van deze muzikale bijeenkomsten was Francisca Duarte, die bekend stond als de ‘Antwerpse nachtegaal’ (Rossignol Anversois).

Ook voorgelezen brieven
Consort of Voices eert deze historische erfenis door het repertoire van die tijd tot leven te brengen. De muzikale reis wordt verder uitgebreid door voorgelezen brieffragmenten van belangrijke figuren uit die periode, waaronder Constantijn Huygens, Gaspar Fernandes Duarte, Nicholas Lanier en Henri Dumont. Deze gesproken woorden voegen een extra dimensie toe aan de ervaring, waardoor het publiek een dieper inzicht krijgt in hoe het er in Europa aan toe ging in de 17e eeuw.

Kaarten
De toegangsprijs voor dit concert bedraagt €19,95. Voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €17,50. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden om tijdig te reserveren. Dit kan worden gedaan door een e-mail te sturen naar secretariaat@huygensmuseum.nl.