Grote brand bij winkel in Herenstraat Voorburg voorkomen door oplettende passant

Bij een winkel aan de Herenstraat in Voorburg is maandagavond achter in de winkel een klein brandje ontstaan. Een passant ontdekte de brand en belde de brandweer.

Dienblad in brand
Zeker tien brandweerlieden kwamen snel ter plaatse om het brandje te blussen. De deur moest aan de onderkant geforceerd en opengebroken worden. In eerste instantie leek het er op dat een dienblad met geurkaarsen/geurstokjes vlam gevat had in de winkel, maar de eigenaresse van de winkel betwijfelt dit.

Eigenaresse begrijpt niet hoe het kon gebeuren
Wij spraken maandagavond met eigenaresse Yolande van de winkel. “Wij zijn zaterdag voor het laatst in de winkel geweest. Ik regel altijd alles tot in de puntjes en controleer altijd goed of alles veilig achtergelaten wordt. Ik heb zeker weten alle kaarsjes uitgeblazen. Wij zorgen altijd dat iedereen perfect geholpen wordt met een kopje koffie en gezelligheid met een kaarsje aan. Wij maken mensen graag blij. Als er al een kaars aangebleven zou zijn, dan had deze niet twee dagen kunnen branden.”

Oorzaak wordt onderzocht
De daadwerkelijke oorzaak van de brand zal moeten worden onderzocht. De brandweer heeft de winkel geventileerd. De eigenaresse laat weten dat de winkel dinsdag gewoon geopend is voor klanten op afspraak.

Erger voorkomen
De schade aan de winkel valt relatief mee. Als de passant de brand niet had ontdekt dan had de schade vele malen groter kunnen zijn.