Kom langs bij het Eid-al-Fitr op zondag 7 mei

De Ramadan eindigde dit jaar op vrijdag 21 april. Het Eid-al-Fitr wordt traditioneel gevierd in familiekring. De dagen na de ramadan staan dan ook in het teken van familiebezoek. Daarom wordt het Eid-al-Fitr op zondag 7 mei van 13:00 tot 17:00 uur gevierd in Wijk- en Dienstencentrum de Plint, zodat zoveel mogelijk bewoners uit Leidschendam Noord deel kunnen nemen aan dit feest.

1001 nacht
Het thema van het feest staat in het teken van “1001 Nacht”. Dit is een herkenbaar thema voor alle bewoners, want wie heeft er nou niet gehoord van Sheherazade, Aladin en de wonderlamp of Ali Baba en de 40 rovers? Het decor en de activiteiten ademen een Oosterse sfeer uit en nodigt uit tot het vertellen van verhalen en het stellen van vragen.

Diverse achtergrond
Tijdens de viering van internationale vrouwendag kwam naar voren dat veel vrouwen de onderlinge verbinding in Leidschendam Noord missen. Ahlaam Almoussa van het Moedercentrum en wijkbewoonster Ingrid Jerphanion zijn met elkaar in gesprek gegaan en besloten de handen ineen te slaan en activiteiten te organiseren die een brug kunnen slaan tussen bewoners met een diverse achtergrond.

Vele culturen
In Leidschendam Noord wonen vele culturen. Tijdens dit feest kan men elkaar leren kennen en met elkaar in gesprek. Bij ieder feest hoort lekker eten en ook zeker bij het Eid al-Fitr feest. Lekker eten verbindt altijd. Eten is een manier om een brug te slaan tussen mensen, landen en culturen.

Veel verschillende (kinder)activiteiten
Deze middag kan je bij Wijk- en Dienstencentrum de Plint in oosterse sferen genieten van Arabische hapjes, koffie en thee, kan je op de foto met Sheherazade, kan je een henna tattoo laten zetten en is er een nagelstudio. De kinderactiviteiten worden begeleid in een aparte zaal. De kinderen kunnen geschminkt worden. Ook worden er spelletjes gedaan en geknutseld.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.